marți, 24 aprilie 2012

Băneasa Shopping Mall

Incepând de astăzi, în fiecare zi, vom prezenta uşile automate ale mall-urilor din Bucureşti. Săptămâna viitoare vom centraliza rezultatele monitorizării şi vom prezenta clasamentul mărcilor. Pentru acurateţea datelor postate suntem deschisi la orice informaţie sau sesizare ... mai mult aşteptăm detalii şi sugestii.

Astăzi - Băneasa Shopping Mall
La cele două intrările principale, uşi Boon Edam, model Duotour, montate de Bit WinDoors

La intrările din parcarea subterană două usi rotative Boon Edam, montate probabil tot de Bit WinDoors

şi 3 uşi glisante automate marca Ditec ... 

UpDate 1 mai 2012 - Pe site-ul SIATEC încă figurează montarea la Băneasa Shopping City a unui număr de 7 uşi glisante. Deci, cel mai probabil, cele 2 rotative Boon Edam albe au înlocuit 4 glisante Ditec. Poate ar fi bine ca la proiectele prezentate de diverse firme pe site-urile proprii să fie trecută şi data când au fost realizate. Dar despre firmele din România şi prezenţa lor pe internet, într-un post viitor.

Observaţii
Iniţial, la deschiderea mall-ului, uşile principale erau glisante automate, marca Kaba, montate de Vertical Design.

Anul trecut au fost înlocuite cu uşi rotative Boon Edam, însă deşi au ales usi din gama de top ... pentru situaţia în care din diferite motive ( normale şi fireşti pentru orice tip de automatizare ) uşile nu funcţionează, varianta cu uşi batante laterale este meschină ... au un singur canat şi se formează coadă, ceea ce este deranjant.
Este adevărat că rotativele sunt echipate şi cu sistemul antipanică ( aripile se pot plia mecanic ) însă puţină lume ştie, şi, ca şi în situaţia de mai jos, toată lumea s-a înghesuit prin cele două uşi laterale ... 

Cât despre uşile metalice auxiliare ... nişte "conserve" alese pe criterii de economie ... totuşi, măcar cele de la faţada principală ar fi putut fi mai "făţoase".


2 comentarii:

  1. Este urat si nepoliticos sa transmiteti in media o informatie total eronata pe care o consideram ca pe un atac direct la brandul Boon Edam si la firma BIT WinDoors SRL. Usile chiar functioneaza 99%, momentele in care apare cate o intrerupere se datoreaza senzorilor de siguranta tip foto-celula care sunt loviti sau opturati accidental, oprind astfel functionarea usii. Acesta este modul normal de functionare conform normelor CE, tocmai pentru a nu produce accidente persoanelor si mai ales copiilor. Interventiile sunt rapide si usa rotativa este pusa in stare de functionare urgent.
    Modul in care ati postata acesta informatie este total impartial, acuzand practic ca usile glisante Kaba instalate initial de firma Vertical Design ( ce rost avea aceasta informatie?) erau mult mai functionale. Asa sa fie?... Aveti aceasta informatie de la beneficiar, respectiv conducerea Baneasa Shopping City?
    Va rog sa reviziuiti modul de expunere al comentariilor in viitor, fara a ataca unul sau altul dintre furnizori, daca doriti sa fiti impartial.
    In rest numai de bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va raspundem atat de tarziu datorita faptului ca acest comentariu l-am gasit in spam.
    Va rugam sa ne permiteti sa privim lucrurile si din prisma unor vizitatori ai mall-ului, vizitatori care pot fi pusi in situatii dificile in cazul unor evacuari de urgenta. Comentariu se refera la usile laterale batante antipanica prin care fizic nu pot trece foarte multe persoane si nu la usile rotative ...
    Parerea nostra despre aceleasi usi a fost facuta cu un an inainte intr-o alta postare Schimbare de uşi la Băneasa Shopping City ( http://despreusi.blogspot.ro/2011/06/schimbare-de-usi-la-baneasa-shopping.html ) ...
    De unde ati dedus Dvs. din postarea noastra faptul ca usile Kaba erau mult mai functionale?!!!.
    Faptul ca in 99% din cazurile usile functioneaza este perfect insa este posibil ca atunci cand in 1% din cazuri cand usile nu functioneaza acele usi laterale meschine sa nu-si faca datoria si aceasta este problema care o semnalam noi.
    Si de ce credeti ca trebuie sa fim impartiali? Am afirmat noi asa ceva? Intre timp marca pe care Dvs, o reprezentati a fost in topul unor monitorizari facute de noi ... E doar o intamplare nu? :) :) :)

    RăspundețiȘtergere