joi, 13 septembrie 2012

Cea mai înaltă uşă rotativă

Pentru că de câteva săptămani circulă prin birourile bucureştene planurile unei clădiri care are prevăzută o uşă rotativă cu înălţimea de 4800 mm ( ar fi cea mai înaltă rotativă montată în România ) şi pentru că firmele prezente pe piaţa noastră nu prea au soluţii ... iar, în luna ianuarie 2012  am prezentat într-un post o uşă Boon Edam ca fiind cea mai înaltă din lume ( de fapt construcţia avea înălţimea de 10 metri, efectiv uşa având o înălţime mult mai mică ) revenim astăzi la acest subiect, însă, cu lecţiile învăţate.

În Guinness World Records, ca cea mai înaltă uşă din lume figurează uşa de la Novotel CityGate din Hong Kong .
Sursa Hotel Designs
... respectiva uşă are şi certificat ... probabil a fost o strategie de marketing a respectivului lanţ hotelier ... de remarcat este că oficialii hotelului se laudă că uşa a fost testată în Germania însă nu pomenesc nimic de marca acesteia ... să fie o uşă chinezească? :). Oricum, nu apare în portofoliul nici unui producător cunoscut.
Sursa Hotel Designs
Surpriza a fost să aflăm că există în Europa, în Anglia, Bauporte, un producător fără publicitate, fără pretenţia de a fi lider de piaţă ... însă care are un înalt standard de calitate şi care produce uşi rotative cu înălţimea maximă de 7100 mm!!!

Mai jos este si un film de prezentare al unei astfel de uşi montate acum doi ani la Amsterdam ... interesant este că uşa are şi sistem de protecţie pe timp de noapte


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu