joi, 27 septembrie 2012

Uşi înalte la AFI Palace Cotroceni

La AFI Palace Cotroceni se găsesc concentrate cele mai înalte uşi din sticlă la o singură clădire din România. Regimul de înălţime al faţadelor de la parter este de 4 metri, mulţi dintre chiriaşi respectând întocmai această înălţime şi pentru uşi.


Şi dacă tot am ajuns în acest mall, mai jos prezentăm o soluţie "economică": la uşile de sticlă înalte, în mod normal, se folosesc amortizoare puternice care sunt semnificativ mai scumpe decât cele normale. Uşile fiind în permanenţă deschise, se poate înlocui amortizorul cu un pivot de pardoseală ( mult mai ieftin ) iar funcţia de blocaj la 90 de grade a amortizorului este înlocuită în acest caz de un blocator.
Probleme intervin în momentul în care un angajat "necunoscător" deblochează uşile ... acestea  fiind  dublu-batante, se mişcă liber şi pot prezenta un risc major ... trântite invers, neavând nici un opritor pe partea interioară, este foarte posibil să lovească violent detectorul care se vede în imagine. Nu recomandăm deloc aşa ceva ... este o improvizaţie riscantă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu